Переваги та недоліки теплої підлоги

Переваги та недоліки теплої підлоги

Тепла підлога – чудова альтернатива радіаторам та індивідуальним опалювальним приладам. Існує 2 варіанти реалізації проекту в межах заміського будинку та квартири: тепла підлога електрична або тепла підлога водяна. Наступає на п’яти цим двом технологіям інфрачервона тепла підлога, купити яку можна за досить привабливу ціну.

Електрична тепла підлога: особливості

В основі цієї системи – нагрівальний кабель в тефлоновій ізоляції. Якщо тепла підлога під паркетну дошку – тільки додаток до основної системи, досить покрити площу в 30% (і на 50%, якщо це буде єдина опалювальна технологія у домі).

Тепла підлога електрична, ціна якої залежить від площі поверхні, яку потрібно обігріти, має переваги:

  • рівномірно прогріває («холодних» зон не буде);
  • електро тепла підлога може обладнуватися спеціальними датчиками регулювання. Тож власник зможе «підігнати» температурний режим родину;
  • не сушить повітря;
  • оптимальна для здоров’я людини температура: на рівні ніг +24 градуси;
  • висока надійність – такі системи майже ніколи не ламаються, тож питаючи продавця, скільки коштує тепла електрична підлога, яка її ціна, врахуйте, що використовуватиметься вона понад 10 років.

Електрична тепла підлога: види

У Львові ціна на електричну теплу підлогу залежить від різновиду обладнання. Ви можете купити теплу підлогу електричну з кабелем в основі. Також для системи обігріву житла може використовуватися інфрачервона плівка та нагрівальний мат.

Плівка – ідеальний варіант під ламінат, ковролін, лінолеум, плитку. Може мати різну довжину (до 1 м) і ширину (мінімум 50 см). Тепла підлога під ламінат легко вкладається і має величезний ресурс – понад 50 років. Якщо під час використання один сегмент плівки зіпсується, інші працюватимуть у звичайному режимі.

Деякі власники бояться випромінювання, яке має інфрачервона тепла підлога. Однак відгуки користувачів, які добре розбираються у фізиці та спеціалістів однозначні – випромінювання незначне, тож боятися нових технологій не потрібно.

Якщо говорити про недоліки технології, то електричну теплу підлогу на основі плівки неважко пошкодити. Відгуки користувачі підтверджують правило – з матеріалом потрібно бути охайним. Ціна плівкової інфрачервоної теплої підлоги вища, аніж інших різновидів.

Тепла підлога: водяна технологія

  • ідеальний розподіл температури (встановивши теплу водяну підлогу, температури в районі ніг сягатиме +22° С, а на рівні голови +18° С);
  • економні (тепла підлога водяна, ціна якої спочатку може здатися високою, зрештою зекономить ваші кошти. У порівнянні з іншими системами опалення, вона на 20-30% дешевша через більш низький показник температури теплоносія);
  • немає протягів, а пил не циркулює по приміщенню.

На що звернути увагу?

  • складність у монтажі;
  • дорогий ремонт;
  • значне підвищення рівня підлоги.

Теплий водяний пол – ідеальний варіант для заміського будинку. При будівництві або під час ремонту легше передбачити запас на підвищення рівня підлоги. Облаштувати таку систему у квартирі вкрай проблематично. Водяна тепла підлога не може застосовуватися при центральному опаленні – це заборонено будівельними нормами.

Монтаж

Деякі власники, беручись за самостійний монтаж теплої підлоги електричної в Україні, думають про економію. Безпечніше та дешевше довірити роботи професіоналам. Чому? Тому що тільки на перший погляд здається, що монтаж теплої підлоги – тема проста й зрозуміла. На ділі ж 6 з 10 самостійних встановлень закінчуються зверненням в аварійні компанії.

У спеціалізованій компанії вам запропонують комплексну послугу, яка включає не тільки закупівлю матеріалів та підготовку приміщення. Тепла підлога у Львові – це і розрахунки, і встановлення, і запуск системи й гарантія на виконані роботи.

Оскільки над проектом працюють люди, які не перший рік монтують теплий пол, ціна їхніх послуг може бути вищою, ніж ви очікували. І це не дивно, адже ви купуєте не просто теплий пол, а унікальні знання й великий досвід. Тільки так можна розраховувати на 100% успішну реалізацію. І навіть якщо по завершенні проекту у вас як у власника виникнуть питання, ви завжди знатимете до кого звернутися за роз’ясненнями. Компанія Rbk-Kronos монтаж опалення в квартирі чи будинку, а також монтаж теплої підлоги.

Висновки

  1. Тепла підлога електрична у Львові – найбільш комфортний для людини спосіб обігріву.
  2. Підключення електричної теплої підлоги краще довірити кваліфікованому майстру.
  3. Тепла підлога, ціна якої невисока, – оптимальний варіант і для котеджу, і для квартири.
  4. Якщо шукаєте додаткову опалювальну систему для квартири, радимо купити теплий пол електричний.
  5. На відміну від водяної, ціна роботи при встановленні електричної теплої підлоги нижча.
  6. Ціна електричної теплої підлоги також залежить від типу приміщення: для обігріву сухої кімнати потрібна одна потужність, для обігріву приміщення з підвищеною вологістю – інша. Врахуйте цей критерій.
  7. Ціна у Львові на теплу підлогу електричну також залежатиме від того, чи використовуватиметься вона як основна, чи додаткова.
Telegram
Viber
Messenger
Instagram